ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Σχετικά με Εμάς

Λυσός, Πάφος
4 Διαμ, 11 άτομα
Βουνό
ΜΑΡΜΑΡΑΣ

Το Μαρμαράς είναι ένας ξενώνας που προσφέρει επίσης εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις. Ένας σχεδιασμός που συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 11 άτομα σε ξεχωριστά δωμάτια. Απολαύστε τις παροχές των εγκαταστάσεων και την εύκολη πρόσβαση στο κέντρο του χωριού.

Παρέχουμε κοινόχρηστο χώρο για συνέδρια, συναντήσεις εξοπλισμένο με βιντεοπροβολέα και ασύρματο διαδίκτυο.
Πρόσβαση και εγκαταστάσεις για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.
Εάν είστε ομάδα με περισσότερα από 11 άτομα, τότε μπορούμε να κανονίσουμε διαμονή σε γύρω καταλύματα.

Το Μαρμαράς- Ξενώνας και Εκπαιδευτικό Κέντρο βρίσκεται στη Λύσο - Πάφος. Η Λύσος βρίσκεται δίπλα στο δάσος της Πάφου και μόλις 20 λεπτά από τις πιο εκπληκτικές ακτές του κόλπου Χρυσοχούς και του Ακάμα. Αυτό το καθιστά ιδανική βάση για πεζοπορία, ποδηλασία, θαλάσσιες περιπέτειες, εξερεύνηση της φύσης, ιππασία, παρατήρηση αστεριών.

Υπάρχει πάντα ένα φιλικό πρόσωπο για να σας συμβουλέψει και να σας υποστηρίξει!!!

ΧΩΡΙΟ

Λυσός Πάφος

Η Λύσος ως χωριό έχει ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική. Όντας ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής, χτυπήθηκε από τη μετανάστευση στις αρχές της δεκαετίας του '40. Υπάρχει μια ισχυρή σύνδεση με τον μεταναστευτικό πληθυσμό της Νότιας Αφρικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ.

Έχει άρωμα τζακιού το χειμώνα και δροσερό αεράκι το καλοκαίρι. Έχει καταπληκτικό καθαρό ουρανό τα βράδια. 35 λεπτά από το δάσος με το αυτοκίνητο και περίπου 20 λεπτά από τις πιο εκπληκτικές παραλίες της ανατολικής Μεσογείου.

Η πόλη της Πάφου και το λιμάνι της Πάφου απέχουν 30 χιλιόμετρα. Το εθνικό πάρκο της χερσονήσου του Ακάμα απέχει 34 χιλιόμετρα. Το διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιομέτρων. Στο χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

POPULATION

HIGHEST POINT

HECTARES

Τι να κανετε

Είμαι εδώ, τώρα τι;

Εστιατόρια

ΤΑΒΕΡΝΑ ΛΥΣΟΣ

Εστιατόριο στη Λύσσο, επαρχία Πάφου.

ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ

Εστιατόριο στην Περιστερώνα, επαρχία Πάφου.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ

Εστιατόριο στο χωριό Στενή, επαρχία Πάφου.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΟΥΛΑ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ

Εστιατόριο στο χωριό Στενή της επαρχίας Πάφου.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΜΥΛΑΡΙ

Εστιατόριο στο χωριό Κρίτου Τέρα, στην επαρχία Πάφου.

Μαρμαράς Λυσός

ΥΠΑΙΘΡΟΣ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΑΒΑΚΑ

Βρίσκεται στο δυτικό άκρο της χερσονήσου του Ακάμα, αυτό το εντυπωσιακό φαράγγι βρίσκεται περίπου 18 χιλιόμετρα από την παραλιακή πόλη της Πάφου. Βαθιά μέσα στο φαράγγι θα συναντήσετε σπάνια φυτά και λουλούδια, ερπετά, τεράστιους βράχους και ακόμη και άγριες ορεινές κατσίκες.

ΛΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Βρίσκεται περίπου 22.3 χιλιόμετρα από τη Λυσό, το φυσικό σπήλαιο εδώ διαθέτει μια σπηλιά ρηχή πισίνα που περιβάλλεται από φτέρες και μια μεγάλη συκιά που φροντίζει για τη σκιά. Μια φυσική πηγή τροφοδοτεί το νερό στην πισίνα. Σύμφωνα με το μύθο, η Αφροδίτη θα έκαναν μπάνιο σε αυτήν την πισίνα και εκεί όπου γνώρισε για πρώτη φορά την μεγάλη της αγάπη - τον Άδωνη. Τα νερά εδώ λένε ότι διαθέτουν ειδικές αναζωογονητικές δυνάμεις. Πριν τα λουτρά θα συναντήσετε τον βοτανικό κήπο με ενδημικά φυτά. Απολαύστε τη θάλασσα σε ένα φυσικό τοπίο.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΚΑΜΑ

Στην χερσόνησο του Ακάμα υπάρχουν τρία επίσημα μονοπάτια για τη φύση: το μονοπάτι Άδωνη, το μονοπάτι της Αφροδίτης και το μονοπάτι Σμίγιες. Συνδυασμένα με βραχώδη μονοπάτια πεζοπορίας, αυτά τα τρία μονοπάτια της φύσης προσφέρουν στους ανθρώπους να περπατούν μέσα από αυτές την εκπληκτική θέα σε διάφορα μεγέθη φαραγγιών και κοιλάδων, καταπληκτικούς βράχους, τις καμπύλες ακτές, γκρεμούς και περίεργα σχήματα ογκόλιθους. Ο Ακάμας φημίζεται για την εκπληκτική ομορφιά και την πολύτιμη οικολογία του

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΚΡΕΜΜΙΩΤΗ, ΚΡΗΤΟΥ ΤΕΡΑ

Η διαδρομή με το αυτοκίνητο απέχει περίπου 14 χιλιόμετρα από τη Λύσο.Ο καταρράκτης βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χωριού Κρίτος Τέρρα. Υπάρχουν πινακίδες που σας καθοδηγούν, αλλά μη διστάσετε να ρωτήσετε τους κατοίκους του χωριού που είναι πάντα πρόθυμοι να σας καθοδηγήσουν ή και να σας συνοδεύσουν στο μονοπάτι. Πάρτε μαζί σας πετσέτες και αδιάβροχες θήκες για κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, καθώς το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βραχείτε.

Μια επίσκεψη θα σας πείσει!

ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΚΟΥΓΙΟΥΚΑ

Ο Νερόμυλος του Κουγιούκα είναι ένα διατηρητέο κτήριο που ανακαινίστηκε πολύ συμπαθητικά στην παλιά του δόξα, εν μέρει με τη βοήθεια των Ευρωπαϊκών Ταμείων. Η βαθιά κατανόηση του ιδιοκτήτη για τις παραδοσιακές αξίες, ο μεγάλος θαυμασμός για τα τοπικά σκάφη και ο αληθινός σεβασμός των εθίμων που χρονολογούνται από γενιές, αντικατοπτρίζεται σε κάθε πέτρα αυτού του μοναδικού κτηρίου για να προσφέρει στους επισκέπτες μια ασύγκριτη εικόνα της ζωής και των παραδόσεων της Κύπρου. Ο Νερόμυλος Κουγιούκα απέχει 2 χλμ. Από το χωριό Γιόλου στον δρόμο Β7 που περνά μεταξύ Πάφου και Πόλης. Ταξιδεύοντας από την Πάφο, το κτίριο στέκεται στα δεξιά.

Πεζοπορία αλόγων της Μαρίας

Το Maria's Horse Trekking βρίσκεται στη Λύσο, στην επαρχία Πάφου της Κύπρου, κοντά στην παραλιακή πόλη της Πόλης.

https://mariashorses.com/